sayfayı beğendiniz mi?

21 Temmuz 2011 Perşembe

mount&blade warband leydiler ve evlenme

Leydiler Hakkında Genel Bilgi
Soylular, diğer adları ile leydiledir. Warband oyununda yaratılan erkek karakterler ile leydileri etkileyerek flört edebilir veya evlenebilirsiniz. Sadece bir leydi ile evlenebilirsiniz ancak boşanıp yeni bir leydi ile evlenebilirsiniz. Seçilen leydilerin özellikleri arasında bol akrabalı olmaları önemlidir. Çünkü bu akrabalar ile ittifak yapabilir ve tahtta hak iddia edebilmek için daha da güçlenebilirsiniz.

Leydilerin Özellikleri
Leydilerin belli başlı özellikleri vardır. Bunları şehir hanlarında bulunan gezgin aşık, gezgin şair, gezgin saz ozanı vs. gibi isimlerle anılan kişilerden öğrenebilirsiniz. Mesela kimi leydiyi etkilemek için istediğiniz kadar uğraşın, etkileyemezsiniz. Ancak kimisine ufacık bir kur yaparak etkileyebilirsiniz. Mesela leydilerin bazıları ailesine sadık olup, sizinle kaçmayı kabul etmez. Ancak bazıları ise hayalperest olup, ailesini karşısına alarak sizinle kaçabilir. Tabii burada ailenin rolü de vardır.

Leydiler ile Tanışma
Leydiler ile ülkede verilen ziyafetlerde tanışabilirsiniz. Örneğin Kergit Hanlığının Tulga şehrinde verilen bir ziyafete Sancar Han tarafından davet edilebilirsiniz. Bu ziyafette leydiyi etkilemek için onunla konuşup "sizin en büyük hayranınızım" gibi iltifatlar edebilir veya turnuvaya girip kazandıktan sonra "bu turnuvadaki zaferimi size armağan ediyorum" diyerek gönlünü çalabilirsiniz. Tabii bunu yaparken leydiyi iyi seçin, huysuz bir leydi yerine daha cana yakın bir leydi seçin. Daha önce söylediğim gibi bol akrabası olan bir leydi her zaman için iyidir.

Leydiler ile Buluşma
Leydiler ile buluşmak, ilk başlarda zor ve sakıncalıdır. Leydiler babalarına ait tımarlarda barınırlar. Örneğin Tanju Noyan'ın kızı Leydi Ayasu Ichamur şehrinde ikamet eder. Leydi Ayasu ile ilişkinizi ilerlettiniz ve yedi gündür görüşmüyorsanız, sizi bir hizmetçi vasıtası ile çağırır. Eğer ziyaretine giderseniz ilişkiniz artar. Dikkat: Son görüşmenizden yedi günden az bir zaman geçmişse sizi kabul etmez.

Leydiler ve Babaları
Leydiler ile istediğiniz zaman görüşebilmek için babalarından izin alabilirsiniz böylece isteğiniz zaman görüşebilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken şudur ki; leydinin başka hayranları da olabilir ve önemli olan sizin onlardan daha iyi bir damat adayı olmanızdır. Bu durumda sizi tersleyebilir ve bu konuyu kapatmanızı önerir. Eğer iyi bir adaysanız izin alarak istediğiniz zaman görüşebilirsiniz.

Leydiler ve Diğer Hayranları
Leydilerin başka lordlardan hayranları olabilir. Eğer onlardan iyi bir adaysanız sorun yok ancak durum böyle değilse düello bile yapmanız gerekebilir. Leydinin bir sevdiği varsa onu yenerek leydiyi ele geçirebilirsiniz.

Leydiler ile İlişkiyi İlerletme ve Evlenme
Hanlarda gezen şiir öğreten adamlardan şiirler öğrendikten sonra leydiye okuyarak ilişkinizi ilerletebilirsiniz. İlişkiniz yirmiden fazla ise leydiye evlenme teklifi ederseniz, sevdiği birisi yoksa kabul eder. Ancak babasından görüşmek için izin almalısınız evlenme teklifinden önce. Babasından izin aldıktan sonra leydiye teklif ettiniz. Daha sonra resmi bir teklif daha yapmanız lazım, babasından istemelisiniz. O da sizi uygun görürse bir miktar para talep edecektir. Benden 13500 dinar istedi Lord Tanju. Bunu karşıladıktan sonra düğün yapabilirsiniz. Artık evlisiniz...

Leydileri Kaçırmak
Eğer leydinin babası evlenmenize izin vermiyorsa leydiye kaçma teklifi yapabilirsiniz, eğer kabul etmezse ilişkiyi ilerlettikçe ilerletin sonra tekrar teklif edin. İsterseniz ayrılabilirsiniz.

Leydiden Ayrılmak
Leydi ile daha evlenmeden yani flört ederken ayrılabilirsiniz. Ancak dikkat; ayrıldığınız leydiden bir daha barışamazsınız. Leydi sizi çağırır, gidersiniz ama evlenme teklifi yapamazsınız. Oyun hatası da olabilir bu. Leydi ile evlendikten sonra ayrılmak nasıl olur bilmiyorum ancak, böyle birşeyin olduğunu biliyorum.

Evlilikten Sonra Yapılabilecekler
- Leydi ile evlendikten sonra leydi ile konuşup kilere yüklü miktarda mal koyabilirsiniz.
- Leydi ile evlendikten sonra leydi ile konuşup ziyafet düzenleyebilirsiniz. Bunun için kilere erzak koymayı unutmayın.
- Her ziyafet size yüze yakın nam kazandırır. Sürekli ziyafet vererek namınızı çoşturabilirsiniz.
- Leydi ile evlendikten sonra leydi ile konuşup ülkedeki çıkarlarına hizmet için öneriler alabilirsiniz.
- Leydi ile evlendikten sonra ona yeni ele geçirilen tımarları bahşedebilirsiniz.

Leydilerin Esir Alınması
Eğer bir kaleyi veya şehiri aldıktan sonra içerisinde leydi varsa onları da ele geçirirsiniz. İsterseniz serbest bırakabilir veya fidye isteyebilirsiniz. Aynı şey sizin leydileriniz içinde geçerlidir. Fidye vermek zorunda kalabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder